Хазартът - начин на живот

Възможно ли е да вадите пари от хазарт за да преживявате? А не е ли възможно те да бъдат много повече? Да! Възможно е! И това е факт. Просто разгледайте моят блог и се насочете в правилната според вас посока. С много практика и търпение, резултатите ще дойдат сами.

Невероятен бонус !!!


Възползвайте се от тази възможност, която се предоставя в BET365 CASINO.  Получавате и безплатен начален капитал. Получавате също така и 100% бонус при първият депозит(до 200 лв)!
За да "намажете" и Вие, цъкнете ТУК !!!

неделя, 27 януари 2008 г.

Карти за игра

Картите за игра са неголеми правоъгълници от плътен картон или тънка пластмаса, които се използват при игра с карти. Пълният комплект карти за игра се нарича колода или тесте. Картите в една колода са с еднаква форма и големина. Картите се използват също и за правене на фокуси, „гледане на карти“ и др.
Всяка карта има две страни - лице и гръб. Гърбовете на картите в тестето са еднакви и картите се разпознават по тяхното лице.



Колода



Стандартната колода се състои от 54 карти:
52 основни карти - четири „цвята“ („бои“), включващи по 13 карти с нарастваща сила
2 специални карти, наричани джокери
В много игри се използва съкратен вариант на стандартната колода:
52 карти (без жокери),
36 карти (без карти с номера от 2 до 5),
32 карти (без карти с номера от 2 до 6)
и др.





Цветове (Бои)


Четирите основни цвята (бои):
пики
купи
кари
трефи (спатии)


Сила


Всеки цвят се състои от 13 карти, които, подредени по нарастваща сила, са:2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J (Вале), Q (Дама), K (Поп или Рига) и А (Асо, Асак или Туз).
В някои игри има разлики при поредбата на картите по сила.


Картите за игра в различните страни


В много страни (Германия, Италия, Испания, Япония, Швейцария) се използват карти, които са различни от описаната стандартна колода, с други символи.

Няма коментари: